Skip to content

Månadens tips

“Jag, Caroline – yrkeskvinna och familjefar” av Caroline Farberger

I den självbiografiska boken “Jag, Caroline – yrkeskvinna och familjefar” berättar Caroline Farberger om sitt liv som Carl fram till 2018 då hon kom ut som transsexuell. Hon började då leva öppet som kvinna med allt vad det innebar. Boken tar även upp hur livet blivit efter att Caroline korrigerat sin kropp till den kvinna hon vill, och alltid har velat, vara.

Carolines bok tar upp det svåra i att leva ett liv som gift familjefar och framgångsrik företagsledare men att hela tiden känna sig som någon annan, inuti. Hon berättar öppet och naket om sina känslor redan som barn men hur hon förträngde dem och anpassade sig till den könstillhörighet hon fått vid födseln.

Jag läser om hur Caroline skämdes för hur hon kände sig som en kvinna men levde som en man. När hon kände att det var dags att förändra sin situation var hon rädd för hur omgivningen skulle ta det men mest av allt hur hennes fru Ylva skulle reagera. Även barnens förväntade reaktion oroade Caroline.

Boken tar även upp hur Caroline upptäckt de maktstrukturer som finns inom det svenska näringslivet, baserat på vilket kön du har. Detta såg hon inte när hon levde som Carl, vilket kanske är förståeligt.

Läs boken och förundras över hur Caroline lyckas glädjas över det liv hon har istället för att vara bitter över det som kunde ha blivit för länge sedan.

Boken tar även upp hur Caroline upptäckt de maktstrukturer som finns inom det svenska näringslivet, baserat på vilket kön du har. Detta såg hon inte när hon levde som Carl, vilket hon själv förvånats över.

Läs boken och förundras över hur Caroline lyckas glädjas över det liv hon nu har fått istället för att vara bitter över det som kunde ha blivit för länge sedan.